Rå, Vild og Naturlig - Fri fragt ved køb over 500kr - Forsendelse af kasse for kun 59kr

Værd at vide om Cider

 

Hvad skal man drikke cider af?
Hvad man drikker cider af, er meget forskelligt fra land til land. I England får man det oftest fra hane, og det serveres derfor typisk i pintglas. I Frankrig (særligt i Bretagne) drikkes det af bolée, der minder om en gammeldagskaffekop. I Spanien drikker man det af et forvokset vandglas. Vi drikker selv vores vores cidere af hvidvinsglas, det gør at man nemt kan dufte cideren og nyde boblerne.

Hvilken temperatur drikkes cider ved?
Cider nydes bedst mellem 6 – 10 grader. Jo varmere den er, jo flere smagsaromaer frigives. Det er også derfor industrielle ciderproducenter foreslår at deres cidere skal nydes iskolde. Så smager de nemlig ikke af så meget.

Hvornår drikker man cider?
Der er næsten altid en god anledning til at drikke cider. Fordi der er så meget forskellig cider, er der også mange forskellige tidspunkter at nyde det på. Vi anbefaler at drikke det, når solen titter frem, eller når man er vinterdeprimeret og ville ønske, at den gjorde det. Cider er en super drik til at fejre hverdagen, og kan også drikkes til mad.

Hvordan smager man på cider?
Smag på cider ligesom du ville smage på vin. Start med at kigge på den og nyd dens farve. Herefter dufter du til den, slynger den rundt i glasset, dufter til den igen, og drikker. Når cideren tages ind i munden, skal den slynges helt rundt, inden at man synker. På den måde får du aktiveret flest smagsreceptorer. Processen gentages indtil flasken er tom;)

Hvad er forskellen på cider og øl?
Cider og øl har nogenlunde de samme alkoholprocenter, men adskiller sig på ingredienserne og fremstillingsmetoden. Øl laves på vand, gær, malt og humle. Cider laves på æbler (og gær). I ølbrygning opvarmes malten, så stivelsen omdannes til sukker, der så gæres til alkohol. Når man laver cider er sukkeret klar til gæring, og mosten vil ofte begynde at gære af sig selv. I cider varmer man ikke mosten op til gengæld forsøger man at gære ved lave temperaturer, da det giver en mere fyldig cider.

Hvad kan man spise til cider?
Det kommer selvfølgelig an på cideren. I Frankrig kan man næsten ikke spise en galette (madpandekage) uden at drikke cider til. I Danmark er ciderne ofte lidt mindre bastante end de f.eks. franske. Det anbefales at drikke dem til salater, grøntsagsretter og lyst kød. Fisk og skaldyr er fantastisk med cider. Fransk cider, der har lidt mere krop, kan pares med tungere retter. Det kan f.eks. være gris, men kan også drikkes til oste (f.eks. camembert, livarot eller pont l’Evêque).

Er cider glutenfri?
Ja. Cider er glutenfri. Rigtig cider består af 100% æblemost, der er gæret og indeholder derfor ikke gluten.

Er cider sundt?
Cider er en alkoholisk drik, så i større mængder er det ikke sundt. Det er dog lavet udelukkende på æbler, så der er også godt ting i. Vin bliver ofte fremhævet som værende sundt grundet de mange antioxidanter, der er i.  Men nogle studier tyder på, at der er flere antioxidanter i en lille flaske cider end i et glas vin.

Bonus info:
Fra et kilo æbler får man i snit 0,5 L most. Når du har drukket en flaske cider har du altså drukket mosten fra hvad der svarer til 11 æbler.

Ældre Post
Nyere Post

Kommentar

Luk

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Velkommen til Raw Cider

 Da siden indeholder alkoholiske drikke skal du bekræfte du at du er over 16 år

Søg

Kurv

Din kurv at tom
Køb nu
Dansk